Hoppa till sidans innehåll

Historia


Ödåkra Ridsällskap

Den 23 april 1971 hölls ett möte i samlingslokalen i Ödåkra Ridhus. Syftet med mötet var att bilda en interimsstyrelse för "Ödåkras blivande Ryttarsällskap". Till ordförande i interimsstyrelsen valdes Sven Bengtsson, vilken också blev klubbens förste ordförande då Ödåkra Ridsällskap bildades den 10 maj 1971.

Vid denna tidpunkt hade egentligen ridverksamheten i Ödåkra redan varit igång i flera år. Den tillkom på intiativ av framlidne Göte Magnusson, som under en följd av år var eldsjälen bakom versamheten såväl i ridskolan som i sedermera bildade Ödåkra Ridsällskap. Till att börja med höll Magnusson och de ungdomar som fick glädjen av hans intiativ till på ett litet torp i byns utkant, där det ganska snart blev trångt om saligheten. Det var därför en stor framgång för Magnusson och därtill grunden för bildandet av ridsällskapet, att han genom idogt arbete fick dåvarande Ödåkra kommun, den 24 september 1970, besluta att ridskola skulle få förekomma i Ödåkragårdens lada. Genom kontakt med Kjell Pehrsson, som arrenderade gården, kom så verksamheten igång. Den första ridjournalen daterar sig från den 14/11 1970.

Efterhand anställdes personal till ridskolan, medan Magnusson fortfarande med ungdomarnas hjälp svarade för marktjänsten. Ödåkra Ridsällskap bildades, men var skilt från ridskolan fram till 1975, då klubben arrenderade den av Magnusson. Året efter inköptes skolan av ÖRS.

"Ladan" förbättrades och renoverades under åren, en del med kommunalt ekonomiskt stöd men i huvudsak genom medlemmars egna arbetsinsatser. Så småningom tvingades man konstatera att ladan inte längre räckte till för verksamheten.

Ett nytt, modernt ridhus började planeras och så, den 28 maj 1988, kunde invigningen av Ödåkra Ridsällskaps nya ridhus ske. Finansieringen skedde till viss del genom försäljning av andelar till medlemmarna. (Denna tavla har tidigare varit uppsatt i kafeterian.) Finns en nygjord version här.

Genom åren har Ödåkra Ridsällskaps tävlingsryttare, ingen nämnd och ingen glömd, hållit sig mycket väl framme på tävlingsbanorna, både inom landet och internationellt.

Ordförandeposten i ÖRS har under åren innehafts av Sven Bengtsson, Sven Hallberg, Hans Andersson, Lars Långberg, Lars Hallsgård, Jan Friberg, Tomas Kristensson, Tommy Cronqvist, Carina Nordfors, Anette Gunnarsson, Nils-Göran Olsson, Hans Andersson, Hans Magnusson, tf. Gitte Jönsson och nuvarande Susanne Kristensson.


Uppdaterad: 20 SEP 2017 12:21 Skribent: Eva Jönsson/Styrelsen

Rökning förbjuden

RÖKFRI ANLÄGGNING - FÖR ALLAS BÄSTA
På ÖRS utövas barn- och ungdomsidrott och självklart är vi en helt rökfri anläggning. Som ni kanske har sett så har vi fått upp nya fina "Rökning Förbjuden" skyltar. Hjälp oss påminna varandra! Tack


 


 

Vi tackar för anslag och sponsring 

 Sparbanksstiftelsen Skåne

Swedbank 

Hööks

 Kalas
Olycksfallsförsäkring för dig som rider

Olycksfallsförsäkring Folksam

  


 

 


Tröja klubbkläder

 

Klubbkläder
Här kan ni beställa våra fina klubbkläder och hästprylar! 
Klicka här


 

Untitled


Hitta hit!


 

 

Postadress:
Ödåkra RS - Ridsport
Fleningevägen 55
25475 Ödåkra

Kontakt:
Tel: 042204980
E-post: This is a mailto link

Se all info